Ny erhvervs­playmaker: En bedre erhvervsvenlighed er pejlemærket for min rolle

Forbedring af erhvervsvenligheden bliver den overordnede opgave for Søren Smedegaard Rasmussen, der bliver ny erhvervsplaymaker i Struer Kommune. Han kommer fra en stilling som leder af den konsulære afdeling på Danmarks Generalkonsulat i Silicon Valley og har bred erfaring inden for diplomati, projektledelse, IT og beredskabsverdenen.

”Vi glæder os til at Søren Smedegaard Rasmussen bliver virksomhedernes talerør ind i den kommunale organisation såvel som ham, der spiller dygtige og faglige medarbejdere gode i samarbejdet om at løse virksomhedernes udfordringer,” siger borgmester Mads Jakobsen.

Erhvervsplaymakeren skal i samspil med virksomhederne være med til at definere rollen som erhvervsplaymaker samt hvilke initiativer, der kan bidrage til at løfte erhvervsvenligheden for virksomhederne. Det kan blandt andet være at sætte de rigtige mennesker sammen for at finde den rette løsning for den enkelte virksomhed. Et af de primære fokusområder bliver derudover hvordan virksomhedernes sager kommer bedst fra land i Struer Kommunes modtagelse og behandling af dem.

En bedre indgang for virksomhederne
For Søren Smedegaard Rasmusen er der ingen tvivl om motivationen for at søge jobbet og løfte opgaven:

”Styrkelsen og videreudviklingen af Struer Kommunens erhvervsvenlighed er et område, hvor jeg får lov til at bringe al min erfaring i spil. Som både tidligere ansat i beredskabet, IT-chef og diplomat får jeg mulighed for at trække på en bred værktøjskasse, når det kommer til at skulle løse virksomhedernes udfordringer og samtidig være garant for at tage virksomhedernes feedback med tilbage til det kommunale system. Det er noget nær en drømmestilling for mig, og jeg glæder mig virkelig til at trække i arbejdstøjet,” siger Søren Smedegaard Rasmussen og afslutter:

”Jeg glæder mig især til at møde virksomhederne for at høre, hvad de lægger i funktionen ’erhvervsplaymaker’ og hvordan vi sammen kan få det hele til at gå op i en højere enhed. Kontakten og samarbejdet med kommunen skal være enkelt, nemt og meningsfuldt – også for virksomhederne.”

Søren Smedegaard Rasmussen har første dag som erhvervsplaymaker tirsdag den 17. maj 2022.

FAKTA

Struer Kommune har en ny målsætning om at komme i top-10 blandt kommuner med det bedste erhvervsklima. Målsætningen skal indfries med i alt tre indsatsområder, der alle skal være med til at forbedre erhvervsvenligheden:

• Let tilgængelighed og øget kommunikation
• Koordineret, transparent og løsningsorienteret sagsgang
• Læringsfokuseret feedbackkultur

På baggrund af en temadag med erhvervslivet i Struer Kommune samt en analyse af erhvervsservice i kommunen, blev det tidligere på året besluttet, at Struer Kommune skal have en erhvervsplaymaker.

Erhvervsplaymakeren skal være proaktiv og udadvendt, når det kommer til den generelle erhvervsvenlighed i kommunen, og får samtidigt en koordinerende rolle i internt i kommunen.

Første evaluering af indsatserne forventes i januar 2023.