Valgkort, stemmeseddel og stemmeafgivelse

Du modtager dit valgkort med posten senest fredag d. 27 maj 2022. Har du ikke modtaget dit valgkort senest denne dag, kan du kontakte borgerservice på tlf. 96 84 84 93.

Du kan brevstemme fra d. 20 april, selvom du ikke har modtaget valgkort, du skal blot medbringe legitimation.

For at få udleveret din stemmeseddel på valgstedet - skal du aflevere dit valgkort, som du har fået med posten, og oplyse din fødselsdato. Har du mistet eller glemt dit valgkort, eller har du ikke modtaget det, kan du få udskrevet et nyt på valgstedet, hvis du har medbragt legitimation, fx sundhedskort (det gule sygesikringsbevis), pas eller kørekort.

Det er således ikke en betingelse, at du medbringer dit valgkort for at få lov til at stemme på valgdagen, så længe du medbringer legitimation.

På afstemningsstedet d. 1 juni vil du få udleveret en stemmeseddel.

Når du har modtaget din stemmeseddel, bliver du vist hen til et stemmerum, hvor du kan afgive din stemme, uden at andre kan se, hvad du stemmer.

På stemmesedlen skal du sætte kryds i et af de firkantede afkrydsningsfelter. Du må kun sætte ét kryds på stemmesedlen. Ellers er din stemmeseddel ugyldig.

Hvis du kommer til at sætte dit kryds forkert, kan du få udleveret en ny stemmeseddel ved at henvende dig til en valgstyrer eller tilforordnet vælger på valgstedet.

Du kan også lade være med at afkrydse stemmesedlen. Det kaldes en blank stemme. En blank stemme er ugyldig og tæller ikke med, når man skal finde ud af, resultatet af valget, men den tæller med som en afgivet stemme og dermed i den samlede valgdeltagelse.

Har du spørgsmål, så kontakt