Struer Kommune er nu i top-10 på erhvervs-venligheds-barometeret

Publiceret 04-09-2024

Struer Kommune er for første gang kommet i top-10 i Dansk Industris store årlige ’Lokal Erhvervsvenligheds Undersøgelse’. Der er tale om et flot tigerspring fra en 39. plads op til en 10. plads blandt landets kommuner.

Struer Kommune har for fjerde år i streg bevæget sig op på listen over erhvervsvenligheden i Dansk Industris årlige undersøgelse. Med et stort tigerspring fra sidste års 39. plads, har vi nu bevæget os op på en samlet 10. plads blandt landets kommuner.

Det er første gang, at Struer Kommune er kommet op i top-10. Det markante resultat afspejler en vedholdende udvikling, hvor kommunens styrkede indsatser har forbedret os på en bred vifte af områder.

Vi satte os et mål om at komme i top-10 inden 2030. Derfor er det virkelig fantastisk, at vi allerede nu har nået den målsætning. Nu handler det om, at vi fortsætter de gode initiativer, vi har igangsat, og ikke mindst bliver ved med at videreudvikle vores erhvervsindsatser. Det flotte resultat er et rigtig positivt signal om, at der generelt hersker god stemning om Struers udvikling, siger Marianne Bredal, Borgmester.

Styrket information og dialog

”Information og dialog” med kommunen – politikere og medarbejdere – er et af de punkter, der især har oplevet fremgang fra en 37. plads til en 6. plads. Siden sidste år har Struer Kommune haft et styrket fokus på at forbedre kommunikationen mellem parterne – og den indsats har båret frugt.

Her handler det om en bred vifte af aktiviteter. Det kan f.eks. være i forbindelse med virksomhedsbesøg, håndværkermøder, Business Breakfast og landbrugsmøder.
Desuden er vi i Struer Kommune altid klar til at tage en hurtig dialog med virksomhederne, når det er påkrævet – uanset om de allerede er i kommunen eller kommer udefra.

Sagsbehandling har stor fremgang

Et andet område, hvor Struer Kommune har haft en yderst positiv udvikling, er ”Sagsbehandling”. Her har vi bevæget os fra en 30. plads op til en flot 2. plads, bl.a. når det gælder behandling af byggesager. Der bliver løbende arbejdet på at forbedre og optimere sagsprocesserne. Og undersøgelsen viser, at der allerede nu er sket en betydelig effektivisering, som erhvervslivet kan mærke.

Det forpligter. Derfor skal vi arbejde målrettet på at fastholde vores position på dette område.

Det efterspørger erhvervslivet

DI’s undersøgelse har også fokus på, hvad vi som kommune bør prioritere for at styrke erhvervslivets vækstmuligheder. Her er det især to temaer, som de erhvervsdrivende fremhæver, henholdsvis ”Arbejdskraft” og ”Erhvervsarealer og -områder”.

Derfor har vi som en del af et målrettet arbejde for nyligt igangsat vores styrkede erhvervsindsats. Det sker i partnerskab med aktører i det lokale erhvervsliv. Indsatsen har bl.a. fokus på at forbedre virksomhedernes vækstmuligheder inden for tiltrækningen af arbejdskraft. Desuden vil netop nye erhvervsarealer være en del af den nye kommuneplan.

Fotokreditering: Anders Trærup

Det er virkelig flot, at vi er i top-10, og det er ingen let opgave at nå hertil. Det kræver fortsat udvikling at fastholde placeringen, og det vil vi holde benhårdt fokus på. Derfor er det helt essentielt, at vi er i tæt dialog med de erhvervsdrivende. Der skal være gode muligheder for at udvikle og drive sin virksomhed her i kommunen. Derfor gør vi os umage med at være lettilgængelige for vores virksomheder, fremhæver Marianne Bredal.