Struers byggesager spurter op i top 5 på landsplan

Publiceret 07-03-2024

14 dage – så kort tid tager det at få behandlet en byggesag i Struer Kommune. Det er en halvering siden sidste år, og kommunen er nu 5. hurtigst på landsplan, viser ny analyse fra Dansk Industri Byggeri.

Grunden er købt, drømmehuset er tegnet, og nu skal du have din byggesag godkendt hos kommunen. Det kan du, ved en fuldt oplyst sag, få på blot 14 dage i Struer, viser en dugfrisk analyse fra Dansk Industri, som sammenligner byggesagsbehandlingstiderne for landets 98 kommuner.

"Over de seneste år har der været stort fokus på hele processen omkring byggesager i Struer Kommune, fra byggeansøgning til færdigmeldt byggeri. Det gælder både sagsgange, rekruttering af medarbejdere og nye sider med information om byggeprocessen på kommunens hjemmeside. Vi har fået rigtig meget god respons på vores indsatser fra borgere og virksomheder, og det er dejligt også at se indsatsen afspejle sig i Dansk Industris nye analyse. Vi er bestemt stolte af at være helt i front for vores landsdel og i top fem på landsplan," lyder det fra borgmester Marianne Bredal.

Struer er med 14 dage den hurtigste kommune i hele Midt- og Vestjylland. Nummer to på listen er Holstebro Kommune, hvor det tager 27 dage at få behandlet sin byggesag. Generelt er sagsbehandlingstiden kortest i vores landsdel, mens det for eksempel ovre i hovedstadsområdet kan være anderledes langvarigt at få en godkendelse i hus.

"Det kræver fokus at holde sig i top, og man kan altid arbejde på at blive endnu bedre i mødet med borgerne. Det har vi også for øje her i Struer Kommune," siger borgmesteren.

Byggesager indenfor servicemål med stor margin

Det er en aftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen fra 2015, som bestemmer, at kommunernes sagsbehandlingstider skal offentliggøres. Aftalen handler om fælles servicemål for kommunal erhvervsrettet sagsbehandling, og i den er der altså også sat mål for sagsbehandlingstiden for byggetilladelser.

Servicemålet for enfamilieshuse er på 40 dage, mens servicemålene for erhvervs- og boligetagebyggerier er henholdsvis 55 og 60 dage (gennemsnitstider, nogle går hurtigt andre tager længere tid).  Alle mål indfrier Struer Kommune med sine kun 14 dages sagsbehandlingstid rigeligt.

"Vores opgave er at hjælpe borgerne med at realisere deres boligdrømme. En god dialog mellem borgere og kommunens administration og et godt samarbejde kan, sammen med en smidig og hurtig sagsbehandling af byggeansøgninger, hjælpe drømmene godt på vej. Det er noget, vi har arbejdet intenst på over de sidste år, så det gør mig virkelig stolt, at vi nu er i top 5 på landsplan. Det betyder meget for os, at vi kan levere en god service til borgerne, og det er især de engagerede og dygtige medarbejdere i vores byggesagsafdeling, der fortjener anerkendelse for det fine resultat," lyder det fra centerchef i Plan & Miljø John Patuel Hansen.

Læs Dansk Industris analyse her: byggesagsbehandlingstider-2023-danskindustri.pdf