Hjerm Dagtilbud får grønt stempel: Nu er de en ”Grønne spirer institution”

Publiceret 25-06-2024

Tirsdag d. 25. juni afholdt Hjerm Dagtilbud flaghejsningsfest i deres dejlige naturfaciliteter. Den særlige anledning var, at dagtilbuddet er blevet certificeret til at blive en ”Grønne spirer institution”.

Solen skinnede og himlen var blå. Den perfekte dag for Hjerm Dagtilbud til at fejre, at de nu kan kalde sig en ”grønne spirer institution”. Grønne spirer er en mærkningsordning lavet af Friluftsrådet. Når en institution opnår mærkningen, er det et bevis på, at de arbejder særlig meget i og med naturen.

Det er især gennem Hjerm Dagtilbuds Udegruppe, at de har opnået den flotte certificering. Udegruppen er et initiativ, dagtilbuddet igangsatte tilbage i 2018-2019. I gruppen lærer børnene om naturen og dets mangfoldighed. Det sker gennem skiftende temaer, der er tilpasset efter årstidernes landskab. Hertil har Udegruppen et fast møde- og legested, der hedder Naturskuret, hvor de udfører deres forskellige aktiviteter.

Det var derfor med store smil på læberne, at dagtilbuddet kunne invitere til flaghejsningsfest, hvor omkring 100 børn deltog fra både vuggestuen, dagplejen og børnehaven.

Udegruppen får nyt navn

For at markere det nye kapitel som ”Grønne spirer institution” stod dagen først og fremmest på hejsning af institutionens nye ”Grønne spirer”-flag. Udover den grønne certificering havde dagtilbuddet dog endnu en indvielse at se frem til.

I anledning af den nye spiretitel har Hjerm Dagtilbud nemlig valgt at omdøbe både Udegruppen og Naturskuret til fællesnavnet Naturspirerne. Det nye navn blev således indviet med snoreklip og klapsalver, hvorefter den stod på ingefær- eller hyldeblomstsaft samt brændenældesuppe.

Hvordan opnår man certificeringen?

For at opnå certificeringen som Grønne spirer skal den pågældende institution kunne dokumentere, hvordan de aktivt arbejder med naturinddragelsen. Det sker gennem en handlingsplan over årets udeaktiviteter samt billeder af indsatserne. Herefter skal institutionen hvert år kunne indsende ny dokumentation for at beholde deres grønne mærkning fra Friluftsrådet.