Gruppetilbud til børn med psykisk sårbare forældre/søskende

Publiceret 10-06-2024

Når psykisk sygdom rammer forældre eller en søskende, så rammes hele familien. Børnene kan opleve, at det er svært at snakke med andre om det, de kan føle sig alene og anderledes. Nogle børn får ondt i maven og trækker sig socialt. Andre bliver vrede, urolige og får svært ved at koncentrere sig. Tilmeldingsfrist er den 1. august 2024.

Hvad går forløbet ud på?

Familiebehandlingen i Struer Kommune tilbyder årligt to gruppeforløb for børn, der har psykisk sårbare forældre/søskende.

Barnet vil gennem samtaler og forskellige aktiviteter i gruppen få nye oplevelser af at kunne anskue og klareudfordringer.

Formålet med gruppeforløbet er, at barnet opnår forståelse af psykisk sygdom, og hvordan det påvirker barnet selv og familien.

Gruppeforløbet vil veksle mellem oplysninger, gruppesamtaler, samværslege og aktiviteter. Barnet vil undervejs lære strategier og afprøve handlinger, som kan bruges, når sygdommen fylder meget.

I grupperne vil barnet møde andre børn med nogle af de samme tanker, følelser og oplevelser, som de selv har. Barnet vil opleve at få støtte og hjælp fra de voksne, men også fra hinanden indbyrdes.

Hvordan kommer mit barn med?

Målgruppen for forløbet er børn i alderen 8-12 år med psykisk sårbare forældre/søskende.

Gruppeforløbet er et åbent tilbud og det kræver ikke visitering.I skal ringe til en af vores to familiebehandlere for at ansøge. Såfremt I er indenfor målgruppen, vil I blive indkaldt til en afklarende forsamtale sammen med jeres barn.

Her vil vi blandt andet spørge mere ind til hvilke udfordringer og problematikker, I oplever.

Praktiske oplysninger

Der er plads til 8 børn i gruppen, så der kan forekomme venteliste. Der er tilmeldingsfrist d. 1. august 2024.

Forløbet starter op to gange årligt og strækker sig over 12 onsdage i tidsrummet kl. 15.00 - 16.30. Barnet skal så vidt muligt deltage hver gang! Vi mødes i Familiehuset på Gimsinghovedvej 9, 7600 Struer.

 

I kan høre nærmere eller ansøge om deltagelse ved at ringe til en af vores to familiebehandlere:

  • Marjut Bäckström på telefon 40 77 60 22
  • Elisabeth Felix på telefon 61 89 28 62