Struer Kommune går igen frem på erhvervs-venligheds-barometer

Publiceret 07-09-2023

Nye tre pladser frem på listen over erhvervsvenlige kommuner. Det er resultatet for Struer Kommune i DI’s store årlige ’Lokal Erhvervsvenligheds Undersøgelse”. Fungerende borgmester Marianne Bredal er meget tilfreds og hæfter sig også ved positive tendenser i dialogen mellem kommune og erhvervsliv og et stort tigerspring i vurderingen af kommunens sagsbehandling.

For andet år i træk er Struer Kommune på vej op på listen over erhvervsvenlige kommuner i Dansk Industris årlige undersøgelse. I år med tre pladser.

- Det er rigtig positivt, at vi igen i år går frem på listen. Det er en cementering af det kvantespring på hele 19 pladser, vi gik frem sidste år, og derfor er det ekstra flot, at vi kan fortsætte fremgangen. Struer Kommune vil være en erhvervsvenlig kommune, og det er dejligt at se resultatet af vores indsatser i undersøgelsen, udtaler fungerende borgmester Marianne Bredal.

DI’s undersøgelse måler også på dialog mellem erhvervsdrivende og politikere, og her rykker Struer fem pladser frem, fra nr. 31 til 26.

- En tæt dialog mellem kommune og erhvervsliv er noget, vi prioriterer meget højt. Det gør vi for eksempel gennem vores ”Business Breakfast”-arrangementer, hvor erhvervslivet mødes med både politikere og medarbejdere fra kommunen flere gange om året. Vi oplever, at der er stor opbakning til møderne og en rigtig god dialog, siger Marianne Bredal

Borgmesteren besøger også lokale virksomheder for at få indblik i erhvervslivets dagligdag, og Marianne Bredal ser frem til en ny runde besøg, som netop nu er ved at blive planlagt.

Flot fremgang på sagsbehandling

Undersøgelsen viser, at et af de punkter, der virkelig har udviklet sig positivt det seneste år, er kommunens sagsbehandling. Fremgangen er på hele 20 pladser, og Struer Kommune ligger her nu som nummer 30 ud af landets i alt 98 kommuner.

Struer Kommunes Jobcenter er i top 10

Endnu et samarbejde, der får stor ros i årets undersøgelse, er Jobcentrets samarbejde med virksomhederne. Her er Struer Kommune gået frem fra en 23. plads til nu at være nr. 9.

- Det er et resultat, vi er rigtig stolte af, for det betyder jo meget både for virksomhederne og deres ansatte, at der også er god hjælp at hente hos kommunen på dette område, lyder det fra Marianne Bredal.

Et område, hvor Struer Kommune er gået en del tilbage i undersøgelsen, er på infrastruktur og offentlig transport, hvor kommunen nu blot er nr 70. Virksomhederne har i DI’s undersøgelse skullet svare på, hvordan deres medarbejdere har mulighed for at bruge offentlig transport til og fra arbejde.

- Det er en massiv tilbagegang, som vi er meget bevidste om. Vi vil derfor bruge undersøgelsen som afsæt til en snak med vores lokale erhvervsliv om, hvordan de ser behovet, og hvordan vi sammen kan adressere det. Der skal være gode muligheder for at drive og udvikle sin virksomhed her i kommunen, slår Marianne Bredal fast.

Samlet set er Struer Kommune i år rykket tre pladser frem til nu at være nr 39 ud af 98 på listen over erhvervsvenlige kommuner.