Kæmpe fremgang for behandling af byggesager i Struer Kommune

Publiceret 08-09-2023

Struer Kommunes byggesagsbehandling er nu tæt på top-10 blandt alle danske kommuner efter et tigerspring på hele 21 pladser op ad listen i Dansk Industris nye erhvervsvenlighedsanalyse.

Struer Kommune har opnået en imponerende placering inden for byggesagsbehandling i Dansk Industris erhvervsvenlighedsanalyse 2023, som blev offentliggjort onsdag aften. Et kæmpe spring på hele 21 pladser sender Struer Kommunes byggesagsbehandling op på en flot 13. plads blandt de 98 danske kommuner. Struer Kommune bliver her anerkendt for sin effektive og professionelle tilgang til byggesagsbehandling.

- Vi er utroligt stolte over, at vores byggesagsbehandling bliver så flot placeret i Dansk Industris erhvervsvenlighedsanalyse. Det er et område, der i en årrække har været stort politisk fokus på. Medarbejderne inden for området har virkelig gjort en stor indsats. Det er dejligt, at den fokuserede indsats nu lønner sig, og vi begynder at se resultater. Vi har fokus på at være en attraktiv kommune for virksomheder, og det er en effektiv byggesagsbehandling en stor del af, lyder det fra fungerende borgmester Marianne Bredal.

Kommunen har over det seneste år fået et dedikeret team af medarbejdere, der arbejder målrettet på at sikre en effektiv og smidig sagsbehandling på byggeområdet:

- Vi har sat en række initiativer i søen for at forbedre byggesagsbehandlingen. Blandt andet har vi fået digitaliseret processen, og vi har også fået lavet en ny sektion på vores hjemmeside med information om byggeansøgninger og trin-for-trin-vejledning til borgere og virksomheder, der skal til at bygge. Derudover har vi fået et tættere samarbejde med virksomheder og rådgivere. Det er vigtigt for os, at vi har et tæt samarbejde, en god dialog og en god service over for ansøgere, så de oplever en smidig og effektiv sagsbehandling, fortæller centerchef for Plan & Miljø John Patuel Hansen og tilføjer:

- De mange initiativer har først og fremmest båret frugt, fordi erhvervslivet og vores dedikerede medarbejdere arbejder sammen for at løfte området.

Struer Kommune fortsætter arbejdet med at skabe gode betingelser for erhvervslivet og fastholde sin position som en attraktiv kommune for erhvervslivet, og det er den fine placering i Dansk Industris erhvervsvenlighedsanalyse et ekstra incitament til.