Struer Musikskoles kælder skal være kulturrum for unge

Publiceret 09-03-2023

Under Struer Musikskole ligger Kælderen: Et spillested, der arrangerer gratis events og hygge for unge. På sigt er ambitionen at forvandle Kælderen til et ungekulturrum med arrangementer lavet af unge for unge. Bag ungekulturprojektet står eventkoordinator Kira Goul-Jensen fra Struer Kommune.

Belysningen var hyggelig, stemningen helt i top og musikken fyldte lokalet, da Struer Musikskole åbnede deres kælder til koncertaften for områdets unge. Det er ikke første gang, at spillestedet – passende navngivet Kælderen – inviterer unge indenfor.

Fredagskoncerten den 24. februar markerede dermed starten på Kælderens spritnye program. Et eventprogram, som allerede byder på masser af arrangementer henvendt specifikt til unge. Alle oplevelser er gratis og kræver ikke tilmelding.

Original musik og Poetryslam i Kælderen

Kælderen har allerede lagt program for det første halvår af 2023 med ét arrangement i hver måned. I begyndelsen fokuserer Kælderen på at afholde koncerter, hvor mindst to kunstnere altid er booket. Det indebærer både soloartister såvel bands, der enten er up-coming, lokale eller en blanding af de to. De unge kan dermed se frem til aftener med original musik.

Kælderen har dog store ambitioner om at udvide deres arrangementudbud yderligere. I maj gentager Kælderen således deres tidligere succes med en Poetryslam-aften. Det sker i samarbejde med Struer Bibliotek under temaet ’klima’. Derudover er flere initiativer på tegnebrættet, bl.a. er Kælderen ved at undersøge, hvorvidt PubQuiz er muligt i lokalerne.

Der skal laves et ungekulturrum, hvor unge laver ting for unge - Kælderen

Generelt er den overordnede intention med Kælderens udvikling, at der på sigt skabes en stærk ungekultur i Struer Kommune. Ambitionen er hermed, at Kælderen kan fungere som et hyggeligt frirum for de unge, hvor de er sammen med jævnaldrende.

Kælderen er lavet af unge for unge

Udover et spændende eventprogram rettet mod unge, arbejder Kælderen også på at forbedre deres overordnede udtryk. Her har Kælderen fået støtte fra Færch Fonden, hvor nogle af midlerne bruges til et udendørsskilt på stedets facade. På den måde bliver Kælderen endnu tydeligere i bybilledet.

Hertil har Kælderen planer om at friske lokalets inventar op. Siden spillestedet samarbejder med uddannelsesstederne Struer Gymnasium, Kostskolen og MGK Holstebro, håber Kælderen at kunne inddrage skolernes elever. Det sker ved at give MGK’s studerende en chance for at spille deres musik på Kælderens scene.

Slutteligt er ønsket, at det også bliver de unge selv, der indretter Kælderen. Der er f.eks. taget kontakt til FGU om, hvorvidt eleverne på deres bygningshold må udstille deres byggeprojekter hos spillestedet. Kælderen vil nemlig være et ungekulturrum, og det sker ved at give de unge mulighed for at være med til at sætte rammerne for spillestedet.

Kom med til gratis Martskælder d. 17. marts

Ønsker du at høre mere om Kælderen eller muligheden for at blive frivillig? Så kan du kontakte:

Kira Goul-Jensen

Eventkoordinator

Mail: kirag@struer.dk

Telefon: 20 12 89 78

Du kan også holde dig opdateret om ungearrangementerne på Kælderens Facebook-profil KaelderenStruer.