Over 70 ukrainere deltog i infoaften hos Tilflytterservice

Publiceret 12-05-2023

Onsdag d. 10. maj inviterede den lokale tilflytterservice i samarbejde med fritidsvejledningen ukrainere til en hyggelig informationsaften på Struer Bibliotek. Over 70 ukrainere deltog i arrangementet, hvor stemningen, humøret og forplejningen var helt i top.

Hvilke fritidsaktiviteter kan jeg tilmelde mit barn? Holder svømmehallen lukket i sommeren? Hvor kan jeg gå til korsang? Det var blot et udsnit af de nysgerrige spørgsmål, der florerede i Struer Bibliotek en helt almindelig onsdag d. 10. maj. Den lokale Tilflytterservice, havde nemlig inviteret alle interesserede ukrainere fra Struer-området til en hyggelig informationsaften. Det resulterede i, at over 70 ukrainere troppede op til arrangementet.

Efter en kort præsentation fra tilflytterkonsulent Tina Mortensdahl og fritidsvejleder Rikke Dalby stod resten af aftenen på åben rådgivning og hygge. I den forbindelse var der sørget for en tolk, som hjalp med de mere tekniske spørgsmål og svar. Om end en god del af de ukrainske deltagere kastede sig ud i det danske sprog.

En af aftenens vigtigste fokuspunkt var at skabe et uformelt og afslappet miljø, hvor de deltagende ukrainere havde mulighed for at få indblik i, hvad Struer har at byde på.

Det er vigtigt at føle sig velkommen

Udover forplejning og hyggeligt samvær var der sørget for velkomstposer til alle deltagerne. Muleposen var her fyldt med foldere og informationsmaterialer, så der var garanteret, at de ukrainerne gik derfra med et alsidigt udvalg af læsestof om Struer-området. Når man flytter til Struer kommune får man tilbud om at få besøg af en velkomstambassadør og modtage netop sådan en pose. I dagens anledning var 3 af de frivillige velkomstambassadører mødt op for at hjælpe med at uddele poserne til ukrainerne.

Det er dog ikke kun gennem foldere og arrangementer, at man kan møde Tilflytterservice. De online medier bliver også flittigt brugt i kommunikationen mellem borgerne og servicen, hvoraf Facebook-siden ”Tilflytterne i Struer Kommune” er en af deres hovedkanaler. Tilflytterservicen vægter at være tilgængelig på de platforme, de nye borgere anvender. Dermed bliver det nemmere at skabe og ikke mindst vedligeholde forbindelsen med dem.

Generelt er den gode kommunikation både før, under og efter mødet med Tilflytterservice et område, teamet vægter højt. Derfor har de bl.a. været rundt i kommunen for personligt at hilse på de ukrainske tilflyttere og præsentere deres service for dem. For at opbygge en ordentlig relation med de forskellige ukrainere, bør de føler sig trygge og altid have et velkendt ansigt, de kan møde i kommunen.

Flere tilflytteraktiviteter på programmet

Tilflytterservice er et lokalt tilbud, der fokuserer på at hjælpe både internationale og nationale tilflyttere, så de får en god start på tilværelsen i Struer Kommune. Her består selve teamet af en tilflytterkonsulent samt frivillige ildsjæle. Udover at tilbyde vejledning til egnen, arrangerer holdet løbende events for tilflyttere. Det inkluderer alt fra fredagsbarer til infoaftener samt ture rundt i området.

Den store opbakning om den ukrainske infoaften viser også, at der er potentiale i at afholde lignende internationale tilflytterarrangementer i fremtiden.