Kælderen åbner dørene til deres nye gratis aktivitet KælderQuiz

Publiceret 02-05-2023

KælderQuiz er et nyt gratis arrangement, som samlings- og spillestedet Kælderen står bag. Initiativet har premiere allerede torsdag d. 11. maj kl. 19 og er oplagt for alle, der har lyst til at blande hygge med venlig konkurrence.

I starten af 2023 blev dørene åbnet til det nye samlings- og spillested Kælderen. Et mødested, der arrangerer og afholder gratis events af unge for unge i Struer Kommune. Indtil nu har deres program budt på både koncerter og PoetrySlam, men nu er Kælderen klar til at udvide repertoiret yderligere. Torsdag d. 11. maj kl. 19 står Kælderen således klar med deres nyeste aktivitet: KælderQuiz.

Kendt quiz-koncept i nye klæder

KælderQuiz er en klassisk popquiz, der består af tre runder, hvor deltagerne vil komme til at dyste i tre forskellige kategorier per runde. Det vil sige, at der i alt spilles 9 kategorier, inden en vinder kåres. Det er forskelligt fra gang til gang, hvilke kategorier aftenen byder på, så der er garanteret at være noget for enhver interessesmag.

Hertil kan man vælge at deltage på egen hånd eller i quizhold på op til 4 personer. Udover at vinde æren, vil der også være gevinster på højkant, mens der undervejs er mulighed for at få forfriskninger.

I spidsen for KælderQuiz står quiz-maestro Mikkel Sørensen, som til dagligt er museumsinspektør hos Struer Museum. Udover at være frivilligvært for hyggen, har han ligeledes stået for at udvælge kategorierne samt lave spørgsmålene. Det er dog ikke første gang, at Mikkel står for at arrangere quiz i Struer:

”Forløberen til KælderQuiz har været en quiz på Den Glade Pingvin. Nu flytter quizzen dog ned i Kælderen, da den her kan få nogle rammer, der letter afviklingen, samtidig med at jeg kan støtte op om Kælderens potentiale som byens nye samlingssted. Forhåbentlig har byens borgere – også dem, der endnu ikke har deltaget i quizzen på Pingvinen – lyst til at flytte med derover”.

Kælderdørene åbner snart

Den første omgang af KælderQuiz foregår torsdag d. 11. maj kl. 19. Herefter bliver arrangementet en fast del af Kælderens aktivitetskalender, hvor planen er, at der vil være quizhygge én gang hver måned.

Du kan holde dig opdateret på KælderQuiz og andre arrangementer på Kælderens Facebook-profil KaelderenStruer.

Alle er velkomne

KælderQuiz er tiltænkt som et arrangement, som åbner op for alle, der ønsker at mødes til hyggeligt samvær. Herudover er quizzen en hyggelig måde at give områdets tilflyttere anledning til at mødes med lokale.

Derfor kommer Struers Tilflytterservice også til at være til stede ved quizzen, så tilflytterne bliver taget ekstra godt imod til arrangementet. En pointe, som quizværten Mikkel også fremhæver:

”Som tilflytter til Struer har jeg været positivt overrasket over de tilbud, der findes ift. koncerter og foredrag, men jeg savnede ret hurtigt et arrangement, der ligesom quizzen blander hygge og konkurrence samt giver en helt almindelig undskyldning for at drikke en øl med vennerne i byen og møde nye mennesker. Det kan en quiz, hvor man noget af tiden samarbejder om at svare på spørgsmål og resten at tiden blot hyggesnakker om stort og småt.”

Nyt øvelokale for musikinteresserede unge

Udover deres nye quizarrangement har Kælderen også været i gang med at udvide deres lokaler. Det har resulteret i et nyt øvelokale, hvor interesserede unge kan øve band og musik.

Siden Kælderen er placeret under Struer Musikskole, er der allerede forskellige instrumenter til rådighed såsom trommesæt, forstærkere, sanganlæg og keyboard, mens egne instrumenter også kan medbringes. Det koster 50 kr. per person om måneden at få adgang til øvelokalet med en fast øvedag. Herefter får én fra bandet sin egen nøgle til rummet.

Hvis du eller en, du kender, er interesseret i at bruge øvelokalet, kan du kontakte:

Inger-Margrethe Dahl

Sekretær v. Struer Musikskole

Mail:imd@struer.dk

Telefon: 97 85 30 50