Ny forening vil sætte endnu mere fart på Uddannelses­initiativet i Struer

Publiceret 30-06-2023

”Uddannelsesinitiativet er et ambitiøst projekt, hvor Struers lydkompetence skal være trækdyret i forhold til udviklingen af områdets teknik, kultur og kunst”.

Det var blot nogle af de pointer, der blev fremlagt til orienteringsmødet og den stiftende generalforsamling for kommunens nye forening Uddannelsesinitiativet i Struer torsdag d. 29. juni i Sound Hub Denmark.

Foreningen er en videreførsel af det igangværende udviklingsprojekt Uddannelsesinitiativet i Struer, der blev sat i gang af Byrådet. Initiativet har allerede stærk støtte i form af en styregruppe med repræsentanter fra Bang & Olufsen, Phillips-Medisize, Sound Hub Denmark, Struer Statsgymnasium, Syddansk Musikkonservatorium, Struer Kommune, ligeledes Harman-Samsung, Struer Erhvervsforening og andre virksomheder samt aktører allerede bidrager til projektet med både aktiviteter og netværk.

Den nye forening skal altså være med til at tiltrække endnu flere samarbejdspartnere til at realisere ambitionen om et studiemiljø for videregående uddannelser i Struer.

Siden Uddannelsesinitiativets start har det været støt stigende med aktiviteter, tilbud og studerende. Foreningsstiftelsen markerer dermed et nyt spændende kapitel for initiativet, hvor den valgte bestyrelse står klar til at skrue endnu mere op for uddannelsestiltagene nu og fremadrettet.

Enstemmig opbakning

Efter et informativt orienteringsmøde, hvor bl.a. Peter Petersen, CEO i Sound Hub Denmark, gennemgik Uddannelsesinitiativets historie samt ambitionerne med den nye forening, bevægede eftermiddagen sig over i den stiftende generalforsamling.

Inden forsamlingen officielt gik i gang, fik deltagerne dog mulighed for at udfylde en foreløbig foreningstilmelding. Udover at støtte foreningens arbejde med udsigten til at blive en del af uddannelsesfællesskabet, gav tilmeldingen også ret til at deltage i de løbende afstemninger.

Undervejs var det dog tydeligt, at de fremmødte kunne tilslutte sig af såvel foreningens formål og opgaver såsom de vedtæger, som initiativgruppen fremlagde til vedtagelse. Der gik heller ikke længe fra bestyrelseskandidaterne blev præsenteret til, de var valgt ind. Foreningens allerførste bestyrelse ses her:

Foreningens første bestyrelse er klar til at trykke på speederen. Fra venstre til højre ses Jesper Thyrring (Kommunaldirektør i Struer Kommune), Gorm Haldor Jørgensen (Seniordirektør hos HARMAN International), Finn Møller Andersen (Vice President, Customer Care hos Bang & Olufsen) og Casper Fischer (HR-manager hos Phillips-Medisize)

Spændende sommeraktiviteter i vente

I løbet af de næste måneder kan Uddannelsesinitiativet se frem til en sommer spækket med lydfokuserede uddannelsesaktiviteter. Det gælder f.eks. de to sommerskoler The Innovation Camp og Sounding City, hvor universitetsstuderende indtager Struer for at undersøge og løse cases inden for lydteknologi og -design.

The Innovation Camp løber af stablen i starten af uge 27, hvor deltagerne allerede ankommer til Struer i weekenden op til. De studerende bliver indlogeret på Struer Statsgymnasium, hvor de kommer til at bo under sommerskolen.