Ny bydel ved Struer Havn hedder Stævnen

Publiceret 22-06-2023

Byrådet for Struer Kommune besluttede tirsdag, at den nye bydel, der er på vej på det tidligere industriområde på havnen i Struer, skal hedde Stævnen.

En ny bydel vil over de kommende år vokse frem, hvor der tidligere var industriområde på Struer Havn. Den nye bydel blev på byrådsmødet den 20. juni døbt ”Stævnen”.

Navnet er inspireret af områdets fysiske form, der, som stævnen på et skib, skyder sig ud i Limfjorden. Byrådet er glad for navnet og lægger samtidig vægt på, at det eventuelt kan udvikles og tilpasses sammen med kommende investorer i bydelen.

- Stævnen er et både unikt og velvalgt navn til en spændende ny bydel. Det er et navn, som ud over at passe til den geografiske form, området har, også har de helt rigtige referencer til det maritime miljø ved havnen. Med navnet Stævnen får vi en ny identitet, der også har potentiale for yderligere navngivning af veje, bygninger og andet i samme stil. Nu er “barnet” døbt, og vi ser frem til de kommende års udvikling af bydelen Stævnen, udtaler borgmester Mads Jakobsen.

Stævnen binder by og havn sammen

Planen er, at hele området skal udvikle sig til en unik og levende bydel, som kobler sig på Struer midtby. Det er en langsigtet transformation af det tidligere erhvervsområde på Struer Havn, der har sit afsæt i udviklingsplanen ”Byen til Fjorden – Udviklingsplan for Struer Havn”. Hvis alt går efter planen, vil spaden til de første nye bygninger i bydelen kunne sættes i jorden i løbet af 2025.

Udviklingsplanen beskriver på overordnet niveau, hvordan der kan bygges på området, og nu er man i gang med en række tekniske forundersøgelser, blandt andet af jordbundsforhold, samt opmålinger og en plan for klimasikring af området. Herefter skal der vælges udbudsmodel og udarbejdes et udbudsgrundlag.

Stævnen får egen hjemmeside

Kommunikation indgår som et væsentligt element i projektet med udviklingen af Struer Havn, og det nye navn er et vigtigt første skridt.
Kommunikationsbureauet Superego fra Holstebro hjælper Struer Kommune med denne opgave, og mange navne har været i spil.

I den næste tid fortsætter arbejdet med den nye bydel også på kommunikationsfronten, blandt andet med at udvikle en ny hjemmeside for bydelen Stævnen. Den nye hjemmeside forventes at være klar i løbet af foråret 2024.

Interesserede borgere, turister, investorer m.fl. vil her kunne følge med i områdets udvikling, og man vil kunne holde sig opdateret om byudviklingen på Stævnen via nyhedsbreve.

Der er et godt samarbejde med Superego, og det har været et vigtigt parameter for kommunen at få en samarbejdspartner med et stort lokalkendskab.

- Vi er lokalt forankrede, og vores hjerter banker for Nordvestjylland og for Struer. Vi er stolte af, at vi kan bidrage til projektet med udviklingen af den nye bydel Stævnen. Det er et ambitiøst projekt, som rummer store og spændende muligheder i vores eget lokalområde. Flere af de medarbejdere, vi har på projektet, er opvokset i Struer og er som voksne flyttet tilbage til området med deres familier. Også derfor er det for os en unik opgave med rigtig meget hjerteblod i. Vi er kommet godt fra start og ser frem til fortsat godt samarbejde om at skabe den nye hjemmeside, lyder det fra Per Tornvig, Direktør for Superego Holstebro