Universitets­studerende skal udforske Struers lydlandskaber

Publiceret 27-07-2023

I uge 32 og 33 vil det ikke være unormalt at se universitetsstuderende rende rundt i Struer udstyret med mikrofoner og hørebøffer. I forbindelse med det lydfokuserede sommerskoleforløb Sounding City, skal de studerende nemlig forvandle Struers lydbillede til spændende digitale og analoge lydprodukter.

Næste uge markerer starten på det lydfokuserede undervisningsforløb Sounding City Summerschool, hvor Sound Art Lab bl.a. lægger faciliteter til. I løbet af sommerskolens fyldte program besøger universitetsstuderende Struer, hvor de skal dykke ned i lydens betydning i områdets urbane miljøer og kvarterer.

Helt konkret skal de studerende rundt i Struer og udforske de forskellige lydbilleder, som byen byder på, og herunder hvordan beboerne interagerer med disse. Her kommer de studerende i år særligt til at arbejde med industrihavnens muligheder samt Vrallens mange lag af kultur og natur.

Undervisningen kommer hermed til at være en blanding af tavleundervisning, feltarbejde og produktudvikling. Den første kursusuge forløber som ren online undervisning, hvorefter de studerende bruger de resterende to uger i Struer, hvor de også indlogeres i forbindelse med deres case- og feltarbejde.

Sounding City er dermed en unik mulighed for entusiastiske studerende, der elsker at fordybe sig i lyd og bl.a. arbejde med, hvordan man kan forvandle et abstrakt koncept til konkrete produkter og historiefortælling.

Lydprojekter bidrager til ny museumsudstilling

Sounding City Summer School bliver planlagt og afviklet igennem et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Sound Art Lab samt en række lokale aktører såsom Bang & Olufsen, Harman-Samsung, Struer Kommune, Struer Museum og Lydens By. Deltagerne får dermed mulighed for at møde kunstnere, ingeniører og udviklere, der alle arbejder professionelt med lyd.

Interessen for den lydbaserede sommerskole er vokset siden sidste års forløb. Antallet af tilmeldinger er således steget fra 11 til 26 universitetsstuderende. De studerende skal, ligesom sidste år, løse cases stillet i samarbejde med Struer Kommune. I den forbindelse kommer deltagerne til at bidrage til indsamling af materiale til Struer Museums nye projekt Gademuseet.

Sounding City Summer School runder af med en fernisering, hvor de studerende fremviser deres lydprodukter, som de har udviklet i løbet af de 3 uger. Ferniseringen foregår fredag d. 18. august i Danske Bank Bygningen kl. 13, hvor alle interesserede er velkomne.