Stemningen var i top og inspirationen flød til ’Messe for hverdags­hjælpemidler’

Publiceret 01-12-2023

Tidligere på ugen havde vi fornøjelsen af at invitere ældre, pårørende og andre interesserede til vores første ’Messe for hverdagshjælpemidler’. Her kan du se stemningsbilleder og læs mere om arrangementet.

De normale halgulve i Struer Energi Park var indtaget af elscootere, behagelige møbler og fikse køkkenredskaber, da vi i samarbejde med Ældrerådet inviterede til messe for hverdagshjælpemidler. Under temaet ’Forstærk dit seniorliv’ var der lagt op til en informativ aften. Her kunne ældre, deres pårørende og andre interesserede opleve forskellige værktøjer, der kan gøre seniorhverdagen lettere og ikke mindst styrke udsigten til at forblive selvhjulpen i længere tid.

Arrangementet startede med et humørfyldt sundhedsforedrag fra hele Danmarks TV-læge Peter Qvortrup Geisling. Herefter blev selve messegulvet åbnet, hvor deltagerne kunne udforske de forskellige redskaber, som udstillerne havde med. Undervejs var der selvfølgelig rig mulighed for at tanke op på kaffe og kage.

Redskaber til ethvert behov

En af deltagerne, der kiggede forbi messen, var Elsemarie Nielsen. Om end det i første omgang var foredraget, som trak hende til Energiparken, ville hun gerne tjekke udstillingerne ud. Det var især de såkaldte ”demenskatte”, som fascinerede hende. Kattene er nemlig en bestemt type af bamser udviklet til at give demente oplevelsen af at kæle med et rigtigt dyr.

”Det var meget inspirerende at se og prøve tingene, men jeg håber selvfølgelig, at jeg aldrig får brug for dem selv,” fortæller hun smilende, mens hun krammer forskellige farverige produktfoldere i sin hånd.

For at give de besøgende et bedre indblik i, hvordan de fremviste hjælpemidler kan bruges i praksis, var messen indrettet som forskellige rum. Det involverede bl.a. en stue, soveværelse og badeværelse. Et af de velbesøgte ”værelser” var her køkkenet komplet med dækket spisebord og køkkendisk. Det var især det specialformede bestik, som blev undersøgt og testet nøje, i løbet af aftenen.