Blå Englestue giver børn en unik juleoplevelse i farvens tegn

Publiceret 19-12-2023

I løbet af december inviterer Struer Museums to huskunstnere, Sara og Sarah, børnefamilier og skoleelever ind i et anderledes og særligt juleunivers med titlen ’Blå Englestue’.

”I har måske gættet, at jeg har en yndlingsfarve,” siger den blå pailletklædte engel smilende, mens hun skubber det farverige forhæng til side. Bag gardinet venter en ganske særlig og magisk verden: Blå Englestue på Struer Museum. Her er der fyldt med alverdens ting fra parkeringsskilte til vandkander, der alle har ét til fælles; en flot nuance af blå.

Midt i det tusmørkeblå landskab bor den blå engel, og i dag har hun besøg af 2.klasseselever fra Parkskolen. I løbet af december har museet nemlig inviteret forskellige skoleklasser ind i den Blå Englestue. Her kan eleverne opleve det forunderlige skatkammer, mens den blå engel viser og fortæller.

Blåt arrangement for børnefamilier

Fra marts 2023 til marts 2024 arbejder to huskunstnere, Sara Topsøe-Jensen og Sarah John, på Struer Museum med temaet BLÅ. Samarbejdet ender med en udstilling, der åbner i maj 2024. Undervejs byder projektet på forskellige møder, workshops og happenings. Blå Englestue er hermed en måde at give børn og unge en anderledes juleoplevelse set gennem en blå linse.

Hvis du er nysgerrig på at opleve Blå Englestue, er der gratis entré onsdag d. 20. december og torsdag d. 21. december kl. 12-16. Vær dog opmærksom på, at den blå engel ikke er til stede om onsdagen.

Der er lagt op til en hyggelig lille oplevelse, der emmer af julestemning og -fred for børnene, måske endda med en lille overraskelse til sidst. Engleuniverset for børn og unge er realiseret af Børge Lind & Sønner A/S og Lions Struer, mens selve huskunstnerprojektet er støttet af Statens Kunstfond.