0.klasser vinder 1.000 kr. til klassekassen i SikkerTrafiks ’Børn på vej-konkurrence 2023’

Publiceret 08-12-2023

I løbet af året har flere elever deltaget i SikkerTrafiks årlige og nationale konkurrence for 0.klasser. Nu er vinderne fundet, og i alt fire 0.klasser fra Struer Kommune har vundet både diplom og 1.000 kr. til klassekassen.

”Hvad skal vi bruge pengene på?”. Det er et stort spørgsmål, klasselæreren stiller fredag morgen, og der bliver da også tænkt noget hos de fremmødte elever. ”Vi har før brugt pengene på en kagemand til hele klassen,” fortsætter hun, hvilket giver børnene julelys i øjnene.

I forbindelse med SikkerTrafiks årlige ’Børn på vej-konkurrence’ har Limfjordsskolens 0A, 0B og aktivitetsklasse A1 hver især vundet 1.000 kr. til deres klassekasse. Tidligere på ugen kunne Thyholm Skole ligeledes fejre, at deres 0. klasse havde vundet i konkurrencen. Nu er næste skridt derfor at finde ud af, hvad de mange penge skal bruges på.

Skolestartskonkurrence for 0.klasserne

Konkurrencen foregår på nationalplan specifikt for børnehaveklasser. Her starter konkurrencen allerede i januar, som en del af skolestarten. I løbet af året skal eleverne således løse opgaver i hæftet ’Min trafikbog’. Det giver dem til sidst 8 bogstaver, hvilket danner et hemmeligt kodeord, der skal indtastes på SikkerTrafiks hjemmeside.

I dag blev vinderklasserne på Limfjordsskolen således fejret, hvor landinspektør Lise Lundsager stod for at overrække diplomerne. Til den særlige anledning havde alle børnene selvfølgelig matchende refleksveste på. Som en fin krølle på hele arrangementet sang eleverne ’Trafiksangen’ af gruppen Alle Kan Synge komplet med fine fagter.

Stemningsbilleder af vinderklasserne: