Lær at spotte falsk mail, sms og opkald

Publiceret 13-04-2023

Det er desværre ikke unormalt, at udspekulerede svindlere udgiver sig for at være fra offentlige myndigheder og efterspørge dine personlige oplysninger. Disse henvendelser foregår oftest gennem mails, opkald og/eller sms. Det kan dog være svært at spotte falske henvendelser. Her har vi samlet nogle brugbare værktøjer til at skabe en tryggere digital hverdag for dig.

Der er desværre svindel i omløb og disse svindlere kontakter dig hovedsageligt gennem mail, sms og/eller opkald. Det kan f.eks. være om dit MitID, CPR-nummer eller lignende. Giv aldrig vedkommende dine oplysninger! Svindlere kan bruge dine oplysninger til at stjæle din identitet.

Struer Kommune samt andre offentlige myndighed og banker vil aldrig uopfordret bede om dine personoplysninger over telefonopkald, mail eller sms’er.

Mit digitale selvforsvar og andre hjælpemidler

Det er vigtigt, at du passer på dine personlige oplysninger. Heldigvis eksisterer der forskellige rådgivningstilbud, som hjælper dig med at spotte falske mails, sms’er og opkald, så du er sikret en tryggere digital hverdag.

I samarbejde med Det kriminalpræventive Råd og Trygfonden, har Forbrugerrådet Tænk bl.a. lanceret en ny app, Mit digitale selvforsvar. App’en er nem at navigere og giver dig vejledning til at undgå IT-kriminalitet. Herunder kan du finde links til app’en samt andre relevante værktøjer: