Hvad tænker unge om deres egen fremtid – med et klima i hastig forandring? Hvad sker der, når unge udtrykker sig gennem kunst og litteratur? Det finder vi ud af, når de unges skaberkraft sættes fri, og på Struer Bibliotek er de klar:
- Som biblioteker er det rigtig sjovt for en gang skyld at være med i maskinrummet og få lov til at skabe en bog af og til de unge, som forhåbentlig kan få tændt en interesse for at skrive selv og læse litteratur. Og for at blande sig i debatten og tage ordet. De sidste par uger har vi som optakt til projektet været ude og møde de unge i klasserne, og det er tydeligt at mærke at de virkelig har noget på hjerte og gør sig en masse tanker om klimaet og deres fremtid. Vi er vildt spændte på, hvad der sker når de i næste uge skal møde det drømmehold, Poesiens Hus har sat, og om kunsten kan være en særlig nøgle til at åbne op for de her komplekse emner og skabe fællesskaber, siger Marie Harpøth Poulsen, projektleder Struer Bibliotek.
Udover Struer Bibliotek, som koordinerer hele projektet, deltager også Holstebro Bibliotek, Skive Bibliotek, Herning Bibliotekerne, Lemvig Bibliotek, Ikast-Brande Bibliotek, Varde Bibliotek og Ringkøbing-Skjern. I alt 600 elever fra 8.klasse er med.
De unges anstrengelser resulterer i en vandreudstilling på bibliotekerne og en fælles bogudgivelse, der lanceres på Børnefolkemødet i Herning den 12. oktober 2023.
De 8 midt- og vestjyske biblioteker samarbejder med Poesiens Hus om projektet Ordforbindelse. Herfra kommer et hold af 8 huspoeter og 8 huskunstnere som sammen med de unge skal skrive og skabe det unikke værk.Læs mere om projektet hos Struer Bibliotek