Lydens By gentager succesen og præsenterer Le Tour Revanchen 2022

Struer Kommune og f Sports Group gentager sammen med cykelklubberne i Struer og Holstebro succesen fra 2019 og 2021 og præsenterer Le Tour Revanchen 2022. 

Oplev de største cykelstjerner
Tilskuerne kan igen se frem til en større stjerneparade, når de prominente cykelryttere indtager Lydens By, Struer. Forrest i feltet vil man blandt andet kunne opleve Danmarks største cykelstjerner som Israel Start-Up Nation-rytteren Jakob Fuglsang og Kasper Asgreen fra World Tour-holdet Quick-Step Alpha Vinyl.

Kasper Asgreen havde i 2021 en flot sæson, hvor han startede med at vinde den 63. udgave af det belgiske cykelløb E3 Saxo Bank Classic. Højdepunktet i 2021-sæsonen kom, da Kasper Asgreen vandt det belgiske monument Flandern Rundt som første dansker siden Rolf Sørensen i 1997. I sommeren 2021 vandt Asgreen også det danske mesterskab i enkeltstart. Jakob Fuglsang havde en forrygende sæson i 2020, der af flere eksperter blev nævnt som hans bedste sæson i karrieren. Her vandt han blandt andet løbet Vuelta a Andalucia 2020 og Il Lombardia. For at toppe det hele leverede han også den bedste danske præstation nogensinde i den prestigefyldte Grand Tour, Giro d’Italia.

Asgreen glæder sig
Kasper Asgreens deltagelse i Le Tour Revanchen 2022 er også en enestående mulighed for at se ham på de danske landeveje, da det vil være et af de få danske løb, han deltager i. Som vinder af Le Tour Revanchen i 2019 og 2021 glæder Kasper Asgreen sig derfor også til at forsvare sin titel foran et tusindtalligt dansk publikum:

”Det er altid en fornøjelse at komme hjem og køre for tusinde af danske tilskuere. Der er en fantastisk stemning rundt på den tekniske svære rute i Struer midtby, så det minder til tider om stemningen ved nogle af etaperne i Tour de France. Le Tour Revanchen er derfor et løb, som vi kan være stolte af herhjemme. Det bliver også spændende at se, om jeg kan forsvare min titel som vinder af Le Tour Revanchen 2019 og 2021. Der bliver kørt stærkt - virkelig stærkt - af de unge danske ryttere, der deltager i løbet, så jeg skal ikke sidde og slappe af på runderne, hvis jeg vil gøre mig forhåbninger om at vinde det stemningsfyldte løb igen:”

Gratis adgang til kæmpe cykelfest i Struer
Le Tour Revanchen vil blive gennemført onsdag den 10. august 2022 og vil igen komme til at foregå i Lydens By, Struer, hvor tusindvis af tilskuere kan se hele feltet køre i Struers gader ad flere omgange. Feltet vil igen - foruden de to store stjerner - bestå af andre danske Tour-ryttere, samt af en række danske amatørryttere. Omkring 50 ryttere vil igen nedlægge kilometer i Struers gader, alt imens der bliver et brag af en fest for de fremmødte. Det vil være gratis at deltage i denne folkefest og der kommer ikke til at mangle noget, hverken stemning, musik eller muligheder for køb af mad og drikkevarer.

Da det i efteråret 2021 viste sig, at der var en mulighed for at gentage kæmpe succesen fra 2019 og 2021, var der slet ingen tvivl hos Struer Kommune om, at dette skulle realiseres. Borgmester i Struer Kommune, Mads Jakobsen, udtaler:

Le Tour Revancherne i 2019 og 2021 var udover store folkefester de største mediebegivenheder i Struer de seneste mange år. Samtidig fik arrangementet store roser af såvel publikum og ryttere som pressen, og flere pressefolk og ryttere talte om, at Le Tour Revanchen burde gøres til en tilbagevendende begivenhed i dansk cykelsport. Der var derfor ingen tvivl hos mig og mine byrådskollegaer, da vi igen fik muligheden for at arrangere dette byløb i 2022. Nu står Lydens By så igen som værtsby for Le Tour Revanchen og vi glæder os til at byde såvel de største cykelstjerner som de mange tusinde tilskuere velkommen atter engang”.

Discovery sender live
Foruden offentliggørelsen af de to stjerneryttere kan Struer Kommune og f Sports Group også offentliggøre, at der er indgået en aftale med TV-udbyderen Discovery Denmark. Discovery Denmark kommer igen til at sende live fra Le Tour Revanchen og løbet vil blive vist på Kanal 5 og Discovery+. I 2021 tiltrak løbet massiv interesse fra seere i hele Danmark og derfor stod det helt klart for sportsdirektør hos Discovery Denmark, Søren Klæstrup, at dette er en helt unik mulighed, som de igen skal tilbyde til de cykelinteresserede danske seere:

Vi elsker simpelthen cykelsport hos Discovery, og vi viser verdensklasse-cykling hele året. Det er dog yderst sjældent, at vi har mulighed for at vise ét løb, hvor de allerstørste danske navne er samlet for at konkurrere mod hinanden. Nu er den chance kommet, og vi glæder os til at levere en stor aften, hvor rytterne forhåbentligt ankommer med friske top-resultater fra Tour de France. Det bliver en stor fest

Onsdag den 10. august 2022 har tilskuerne endnu engang mulighed for at komme helt tæt på nogle af de største cykelstjerner i verden.