Gadelysene slukkes igen i Struer Kommune om natten

Efter et møde i fredags omkring slukning af gadelys, har Teknik-, Miljø- og Klimaudvalget besluttet, at gadelysene igen skal slukkes i Struer Kommune. Gadelysene bliver hermed slukket 5 timer hver nat i tidsrummet kl. 24.00 - 05.00. Lysslukningen begynder allerede i løbet af denne uge. Årsagen hertil er de stigende priser på energi samt energikrisen. 

Slukningen af gadelys foregår i etaper 

Gadelysslukningen kommer til at foregå i etaper. Først slukkes de gadelys, der installationsmæssigt er klar til det. Det vil sige, at lysreguleringer og fodgængerovergange fortsat vil være belyste. Derudover går Struer Forsyning i gang med at ”omkoble” de øvrige gadelys, så disse lys også kan slukkes med tiden. Det bliver en løbende proces, der gennemføres efterhånden som de enkelte gadelys kobles om. 

Nogle undtagelser til natslukningen 

Der er dog undtagelser til slukningen af gadelyset i Struer Kommuner. Det gælder bl.a. centrale områder af Struer By og Hvidbjerg By, hvor begge ”bymidter” vil være oplyst natten mellem fredag og lørdag, og natten mellem lørdag og søndag. Det gøres for at sikre et fortsat trygt natteliv. 

Samtidig skal al gadelys være tændt natten mellem den 24. og 25. december, og natten mellem den 31. december og 1. januar. Som tidligere nævnt påvirker natslukningen ikke lysreguleringer eller fodgængerovergange, som fortsat vil være belyste. 

Det er besluttet, at natslukningen af gadelys fortsætter indtil energisituationen, er normal igen. Gadelysslukningen begynder i løbet af denne uge.