Lydens By gentager successen og præsenterer Le Tour Revanchen 2021

24. marts 2021

Vi glæder os til at byde de største cykelstjerner samt de mange tusinde tilskuere velkommen atter engang.
- Niels Viggo Lynghøj, borgmester

Sommeren 2021 tegner sig til at blive et tilløbsstykke for cykelentusiasterne i Struer og resten af landet, da de foruden en Grand Depart af PostNord Danmark Rundt, kan se frem til en større stjerneparade, når de prominente cykelryttere indtager Lydens By til Le Tour Revanchen 2021. Forrest i feltet vil man blandt andet kunne opleve Danmarks største cykelstjerne, Astana-rytteren, Jakob Fuglsang og Team DSM-rytteren Søren Kragh Andersen. Begge ryttere har i den grad har gjort sig positivt bemærket på den internationale cykelscene de senere år.

Jakob Fuglsang havde en forrygende sæson i 2020 og flere eksperter har også nævnt det som hans bedste sæson i karrieren. Her vandt han blandt andet løbet Vuelta a Andalucia 2020 og Il Lombardia. For at toppe det hele leverede han også den bedste danske præstation nogensinde i den prestigefyldte Grand Tour, Giro d’Italia. Søren Kragh Andersen leverede også et helt fantastisk resultat i 2020, hvor han vandt intet mindre end to etaper i årets Tour de France. Dette resulterede i kåringen som Årets Cykelrytter 2020.

Fuglsang glæder sig

Jakob Fuglsangs deltagelse i Le Tour Revanchen 2021 er også en enestående mulighed for at se ham på de danske landeveje, da det vil være det eneste danske løb han deltager i. Jakob Fuglsang glæder sig derfor også meget over gentagelsen af denne festdag i Struer:

”Grundet en skade pådraget under Tour de France 2019, havde jeg desværre ikke mulighed for at deltage som rytter i Le Tour Revanchen 2019. Yderligere har vi alle været berørte af den verdensomspændende pandemi og folk trænger virkelig til at få en fantastisk oplevelse. Derfor betyder det om noget endnu mere for mig at deltage i dette års Le Tour Revanchen og dermed give alle de fremmødte og mine danske fans en helt unik oplevelse.”

”Man kan med andre ord sige, at det her på alle måder bliver en revanche for mig. Det bliver fantastisk at køre mit eneste løb i Danmark i Struer i selskab med mine kammerater og nogle af Danmarks bedste cykelryttere. Jeg er sikker på, at det bliver en lige så stor succes som i 2019 og jeg glæder mig til at mærke feststemningen og hilse på alle de glade cykelfans,” siger Jakob Fuglsang afslutningsvist.

Kæmpe cykelfest i Struer

Le Tour Revanchen vil igen komme til at foregå i Lydens By, hvor tusindvis af tilskuere kan se hele feltet køre i Struers gader af flere omgange. Feltet vil igen, foruden de to store stjerner, bestå af andre danske og udenlandske Tour-ryttere, samt de danske amatørryttere, der også stiller op. Omkring 50 ryttere vil nedlægge kilometer i Struers gader alt imens, at der afholdes et brag af en fest for de fremmødte. Det vil være gratis at deltage i denne folkefest.

Da det kom på tale, at der var en mulighed for at gentage den kæmpe succes fra 2019, var der slet ingen tvivl hos Struer Kommune om, at dette skulle realiseres.

”Le Tour Revanchen i 2019 var en stor folkefest med stor national mediebevågenhed. Samtidig fik arrangementet store roser af såvel publikum, ryttere og pressen. Flere pressefolk såvel som ryttere talte om, at Le Tour Revanchen burde gøres til en tilbagevendende begivenhed i dansk cykelsport – og det gør vi så nu. Vi glæder os til at byde de største cykelstjerner samt de mange tusinde tilskuere velkommen atter engang,” udtaler Niels Viggo Lynghøj, borgmester i Struer Kommune.