Friluftsliv og outdoor

Struer ligger et fantastisk sted med adgang til både skov og vand. Det giver mulighed for mange friluftsaktiviteter - i og omkring Limfjorden, Klosterheden, Kilen, Venø, Jegindø og i Struer by.

Aktiviteter

Luk alle
Åben alle

Limfjorden er et oplagt mål for lystfiskere. Der er blandt andet gode muligheder for at fiske efter havørreder og også hornfisk ved Oddesund. Hvert år afholdes Limfjordens Ørreddage - se mere her.

Kilen er en sø nordvest for Struer, afskåret fra Struer Bugt i Limfjorden, hvilket gør den oplagt til kanosejlads. Her kan man opleve den specielle natur omkring Kilen. 

Paraglidere benytter ofte skrænterne ved Toftum Bjerge eller Odby Klint. Kystskrænterne er også områder af stor geologisk interesse.

I Borgerlunden og Struer Lystanlæg er det etableret en 9 huls disc golf bane til fri afbenyttelse for alle.

Skovmotionspladsen byder på et stort udvalg af udendørs motionsredskaber, der giver mulighed for både at træne styrke, kondition, balance og koordination og egner sig desuden godt til genoptræning. Pladsen kan benyttes gratis hele året rundt, og får man brug for en pause, er der både borde, bænke og en hængekøje på pladsen.

Fitnesstorvet byder på et stort udvalg af udendørs fitnessmaskiner, der både giver mulighed for styrketræning, konditionstræning og træning af balance og smidighed. Desuden er der ved Fitnesstorvet også et skakspil, et bordtennisbord samt legeredskaber for de mindste. Fitnesstorvet er til fri afbenyttelse hele året rundt.

Der er mange muligheder for både korte og længere cykel- og vandreture i Struer Kommune.

Se udvalgte stier og cykelruter

Informationer om cykel- og vandreruter

Friluftskortet.dk kan du, udover at se ruterne på kort, få en beskrivelse af de enkelte ruter. Du kan også få informationer om muligheder for overnatning på primitive overnatningspladser, seværdigheder, fortidsminder og meget, meget mere.

Luk alle
Åben alle

North Sea Trail er resultatet af et internationalt samarbejde om etablering af en vandrerute hele vejen rundt om Nordsøen - langs kysterne af Norge, Sverige, Skotland, England, Holland, Tyskland og Danmark. Ruten er 6.000 km lang!

På ruten kan man opleve den meget varierende natur i landene og få oplysninger om mange seværdigheder.

Drivvejen er den del af ruten, der ligger mellem Limfjorden og det nordlige Tyskland. Her er ruten lagt, så man følger de historiske drivveje, hvor blandt andet levende kvæg blev drevet fra Jylland til markeder i Nordtyskland og Holland. Drivvejen går ad stier og mindre veje og er primært en vandrerute. På de fleste strækninger er det dog også muligt at cykle. Ruten er markeret med blå skilte.

Der er i Struer Kommune mange flotte områder, hvor du frit kan færdes, men der er en række regler for, hvad du må og ikke må. Naturstyrelsen har lavet folderen Naturen må gerne betrædes.

I folderen kan du blandt andet kan læse nærmere om reglerne for adgang på veje og stier i det åbne land og ved strande. Du kan også se reglerne på skema, som er velegnet til udskrivning.

Klosterheden ligger vest for Struer og er et af de største skovområder i Danmark. Det er et oplagt sted at tage hen for at nyde naturen og lave friluftsaktiviteter

Det er kun en lille del af Klosterheden, der ligger i selve Struer Kommune. Skoven er ejet er staten og på Naturstyrelsens hjemmeside kan du blandet andet finde foldere om:

Paragliding ved Toftum Bjerge

Den grønne ring

Den Grønne Ring er et ca. 8 km langt stiforløb, der går igennem Struers varierende grønne områder og naturområder.

‘Den Grønne Ring – Sundhed i Naturen’ er et projekt, der sammentænker aktivitet og naturoplevelser for at skabe bedre muligheder for et mere aktivt liv i hverdagen.

Stiforløbet gennemløber tolv forskellige knudepunkter/mødesteder, der indbyder til social samvær, bevægelse, leg, rekreation og naturoplevelser.

Parker og legepladser

Struer Kommune har en række grønne områder, som kommunen plejer. Det er for eksempel idrætsanlæg, parker, friarealer, legepladser, vejtræer, skove og naturområder.

Har du spørgsmål, så kontakt