Fønixgården og Vita - Bo- og Dagtilbud
ADL

På dansk oversættes ADL både som Almindelig daglig livsførelse og Aktiviteter i dagliglivet. ADL dækker både over træning og vurdering af færdigheder – Den enkelte beboer afklares i forhold til evnen til at klare almindelige daglige aktiviteter i hjemmet, på arbejdet og i fritiden.   

Beboeren støttes vedvarende og intensiv i alle hverdagsaktiviteter til at udvikle og/eller vedligeholde færdigheder til f.eks. hygiejne, vask, madlavning, indkøb 


 

Sanseintegration

Stimulere beboerens forskellige sanser stimuleres gennem forskellige oplevelser og indtryk.

 

Redskaber:

Snoezel stammer oprindeligt fra Holland, hvor der i slutningen af 70’erne udviklede et koncept om specielle sansehuse for fysisk- og psykisk handicappede, som i deres hverdag ikke kunne opnå tilstrækkelige sanseoplevelser pga. deres forskellige handicaps.

Snoezel er et sted, hvor beboere og deres hjælpere kan få en anderledes gensidig sanseoplevelse.

Sansestimulering - generel stimulering af alle sanserne. Sansestimulation er sanseinput der oftest gives passivt til brugeren i et kontrolleret miljø, så brugeren får tid og ro til at bearbejde de forskellige indtryk. Et ophold i Snoezelhuset vil oftest være af denne slags. Snoezelhuset indeholder effekter er med til at udvikle beboerens kropsbevidsthed og opmærksomhed - visuelt, auditivt samt taktilt.

Sansehaven stimulerer syns-, lugte- og smagssansen. Den består af forskellige beplantninger.

Fønixgården

Fjordvejen 28, 7600 Struer

Tlf: 96 84 84 10

E-mail: fxg@struer.dk


VITA

Fjordvejen 28, 7600 Struer

Tlf: 51 59 32 96

E-mail: vita@struer.dk

KONTAKT INFORMATION
Fønixgården:
Fjordvejen 28,
7600 Struer
Tlf: 9684 8410
e-mail: fxg@struer.dk
VITA:
Fjordvejen 28,
7600 Struer
Tlf: 51 59 32 96