Guide til coronapas

Luk alle
Åben alle

sundhed.dk kan man hente to coronapas:

  • Et coronapas for COVID-19 test, hvis man er testet negativ med en PCR-test eller en hurtigtest (antigentest), og svaret ikke er ældre end 72 timer – passet kan også hentes for børn og fuldmagtsgivere

  • Et coronapas for COVID-19 vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb – passet kan ikke hentes for børn og fuldmagtsgivere

Der arbejdes desuden på et coronapas, der kan bruges som dokumentation for, at man har immunitet efter at have haft COVID-19.

I MinSundhed-appen kan du hente coronapas for COVID-19-vaccination samt vise testsvar for COVID-19 test, der fungerer som dokumentation, når testsvaret ikke er ældre end 72 timer.

Man kan hente coronapasset for COVID-19-vaccination, hvis man har gennemført hele sit vaccinationsforløb.

Hent appen 'MinSundhed' i Apple App Store (iOS-enheder)

Hent appen 'MinSundhed' i Google Play (Android-enheder)

Færdigvaccinerede borgere, der er fritaget fra digital post, får tilsendt vaccinationsdokumentation (vaccinationspas) direkte via fysisk post. Fra den 9. april påbegyndes udsendelsen til de borgere, der allerede er færdigvaccineret. Der vil løbende blive sendt ud til ikke-digitale borgere i takt med, at de færdigvaccineres.

Herudover etableres der også hurtigst muligt en telefonservice, hvor alle færdigvaccinerede borgere kan få mulighed for at bestille et printet  vaccinationspas.

Der vil også komme en løsning for, hvordan du kan anvende fysisk dokumentation for en negativ test, hvis du ikke bruger digitale løsninger.

Indtil disse løsninger er på plads, kan du bruge skriftlig dokumentation for færdigvaccination, hvis du har fået det, eller lyntest (antigen-test), når du bliver bedt om at fremvise coronapasset. Hvis du vil have skriftlig dokumentation for resultatet af din lyntest, er det vigtigt, at du gør personalet opmærksom på det, når du møder op til testen. Du får svaret 15-30 minutter efter din test, så vent med at forlade stedet.

Du kan også give digital fuldmagt til, at en anden person kan se og downloade coronapas for COVID-19 test på dine vegne. Det er ikke muligt at give fuldmagt til download af coronapas for vaccination.

Sundhed.dk melder, at man skal forvente en del kø til at komme ind på enten hjemmesiden eller appen "Min sundhed".

De har derfor udsendt disse tre råd: 

  1. Tjek kun sundhed.dk eller MinSundhed-appen, når du har brug for det.

  2. Download eventuelt dit pas på din smartphone eller tag et print.

  3. Vent på, at du får en notifikation eller en SMS om, at der er svar på coronatesten i MinSundhed-appen eller på sundhed.dk.