Mental sundhed i en krisesituation

Gratis telefonisk rådgivning for borgere og medarbejdere i Struer kommune

Når vi som mennesker kommer i en situation, som den vi oplever i øjeblikket med Corona virus, hvor vi på mange områder bliver begrænset i vores normale adfærd og daglige liv, så kan vores mentale sundhed lide et knæk og vi bliver påvirket i negativ retning.

Det er en svær periode for mange, og nogle er bare mere sårbare end andre og vil opleve, at følelser af f.eks. angst, tristhed og ensomhed blusser op.

Der er trods alt en hel del, som vi kan gøre for at tage vare på vores egen og vores pårørendes mentale sundhed og trivsel.

Har du behov for hjælp til at tage bedre vare på din egen mentale sundhed lige nu, så tilbyder Struer kommune gratis telefonrådgivning for borgere og medarbejdere som måske er ramt af bekymringstanker eller har svært ved at få skabt en hverdag, når dagligdagen ikke længere er normal.

Hvem kan ringe?

Borgere, pårørende og medarbejdere i Struer Kommune. Du vælger selv, om du vil fortælle dit navn – der vil ikke blive foretaget registreringer af den enkelte samtale.

Hvad kan jeg ringe om?

Mental telefonrådgivning har fokus på din mentale sundhed og trivsel – og vi vil sammen med dig forsøge at finde veje til mere positive tanker. Det kan være ved blot at lytte til dine bekymringer men det kan også være hjælp til at få skabt struktur i hverdagen, redskaber til at minimere de bekymrende tanker eller aktivitet, som kan booste den mentale trivsel.

Hvem kommer jeg til at snakke med?

Telefonrådgivningen bemandes af to professionelle medarbejdere, som begge er uddannet som både sygeplejerske og psykoterapeut.

Hvordan og hvornår?

Telefonrådgivningen har åbent mandag til og med torsdag kl. 11.00-13.00.

Mandag-torsdag, Telefon: 22407881

Mental telefonrådgivning er gratis og – hvis du ønsker det – anonymt – og har fokus på at hjælpe dig på vej gennem en krisesituation, hvor din mentale sundhed er påvirket i negativ retning.

Føler du dig fysisk syg og har brug for hjælp eller rådgivning, så skal du altid kontakte egen læge – og har du spørgsmål til Corona, så skal du henvende dig til Corona-hotline på 70 20 02 33.