Vi tror på:
Når du deltager i en tidlig, forebyggende indsats skal du arbejde med:
Hvilken form for hjælp kan du få
Støtten ydes efter en individuel og konkret vurdering af dit funktionsniveau. Der tages udgangspunkt i det, du efterspørger, dine drømme og dine behov og ikke din historik, eller hvad andre mener, du har behov for.
Et træningsforløb kan enten foregå i grupper eller individuelt helt afhængigt at dit behov, muligheder og ønsker til forandring. Et individuelt forløb kan max vare 6 måneder og et gruppeforløb typisk i 3 måneder. Begge forløb kan kombineres og dermed foregå over en længere periode.
Hvis du ikke tidligere har modtaget støtte så vil du typisk starte med en afklarende samtale hvor vi sammen med dig ser på dine udfordringer og dine mestringsevner. Det er også her, vi bliver afklaret på hvilke forløb der kan hjælpe dig.
Når du gennem et konkret forløb har fået redskaber til at forstå sig selv og den verden og omgivelser du er en del af, så vil mange af de forhindringer der før skabte din mistrivsel ændre sig og du vil kunne mestre bedre fordi du har fået nye redskaber til hvordan du kan hjælpe dig selv.
Trænings tilbuddene kan bestå af: Individuelle samtaler, gruppetræning, virtuel støtte, ledsagelse, mestringsforløb, psykoedukation og meget andet. Programmet tilrettelægges med udgangspunkt i dit behov.
Indsatserne varetages af kompetente medarbejder med forskellig faglig baggrund som fx, ergoterapeuter, pædagoger, Socialrådgiver og sygeplejersker, psykoterapeut. Vigtigst af alt så er medarbejderne særligt uddannede til at tage udgangspunkt i dit behov og hvor der løbende arbejdes med konkrete pejlemærker og udviklingsmål i et udviklende og lærende miljø mellem dig og vejledere/ terapeut, hvor opgaven, målsætninger, og ansvar er et fælles anliggende og som skal være præget af en åben - og dialogbaseret tilgang, og hvor der løbende opdages nye veje til bedre mestring.
Dine klagemuligheder
Du har ikke mulighed for at klage over afgørelser om denne form for hjælp, som tilbydes efter §82a og §82b i Lov om Social Service.
Hvis du er uenig i afgørelsen eller hvis du stadig oplever, at du har behov for hjælp, så kan du henvende dig i Handicap, social og Psykiatri Østergade 11 – 15 tlf. 96848333, her vil vi kunne vejlede dig om dine muligheder.
Lovgrundlag
Lovgrundlaget for denne kvalitetsstandard er §82a og §82b i Lov om Social Service:
Handicap, Social og Psykiatri
Peter Bangs Vej 15
9684 8333
E-mail: hop@struer.dk
Lene Hornstrup