Friluftsliv og outdoor

Naturen i Struer Kommune er mangfoldig og lige sådan er mulighederne for at bruge den aktivt. Få et overblik over mulighederne her.

Struer ligger et fantastisk sted med adgang til både skov og vand. Det giver mulighed for mange friluftsaktiviteter - i og omkring Limfjorden, Klosterheden, Kilen, Venø, Jegindø og i Struer by.

Aktiviteter

Cykel- og vandreruter

På kommunens GIS-kort kan du se udvalgte stier og cykelruter

Se kort

Naturoplevelser

'Ud i naturen' er en guide til natur- og friluftsoplevelser i hele Danmark.

Find inspiration her

I Struer Kommune er der mange dejlige strande med fint badevand. Strandende ved Toftum Bjerge og Bremdal har Blå Flag.

Læs mere om kommunens strande

Struer Kommune har en række grønne områder, som kommunen plejer. Det er for eksempel idrætsanlæg, parker, friarealer, legepladser, vejtræer, skove og naturområder.

Se kort over kommunens legepladser

Den Grønne Ring er et ca. 8 km langt stiforløb, der går igennem Struers varierende grønne områder og naturområder.

‘Den Grønne Ring – Sundhed i Naturen’ er et projekt, der sammentænker aktivitet og naturoplevelser for at skabe bedre muligheder for et mere aktivt liv i hverdagen.

Stiforløbet gennemløber tolv forskellige knudepunkter/mødesteder, der indbyder til social samvær, bevægelse, leg, rekreation og naturoplevelser.

Hent guide

Flerårigt projekt med 12 mødesteder

Den Grønne Ring er et flerårigt projekt med tolv forskellige mødesteder på stien, som alle indbyder til motion og bevægelse, leg og socialt samvær. 

Flere mødesteder står allerede klar i form af et Fitnesstorv i Borgerlunden, en Skovmotionsplads i Lystanlægget og Østre Strand som har fået aktivitets/naturbase og den nyetablerede Quistrup Møllebækstien.

Fitnesstorvet byder på et stort udvalg af udendørs fitnessmaskiner, der både giver mulighed for styrketræning, konditionstræning og træning af balance og smidighed. Foruden fitnessmaskinerne indeholder Fitnesstorvet også et skakspil, et bordtennisbord samt legeredskaber for de mindste. Fitnesstorvet er til fri afbenyttelse hele året rundt.

Visionen med Lystanlægget er bl.a. at skabe et udendørs skovmotionsrum der signalerer naturoplevelser og hygge. Derudover skal mulighederne for aktiviteter i selve anlægget forbedres. 

Skovmotionspladsen er allerede etableret og blev indviet 2. juni 2010.

Se øvelsesvejledningerne til redskaberne på skovmotionspladsen. Instruktionstavler

Skovmotionspladsen i Lystanlægget

Skovmotionspladsen byder på et stort udvalg af udendørs motionsredskaber og er etableret i samarbejde med firmaet Sundhed & Livsmod. 

Pladsen er inspireret af den kinesiske træningskultur og henvender sig til alle, der gerne vil træne i ro og mag uden nysgerrige blikke fra forbipasserende. 

Redskaberne er lavet af robinietræ og giver mulighed for både at træne styrke, kondition, balance og koordination og egner sig desuden godt til genoptræning. 

Pladsen kan benyttes gratis hele året rundt og får man brug for en pause, er der både borde, bænke og en hængekøje på pladsen.

Visionen med Østre Strand er bl.a. at skabe en attraktiv strandpark i byens østlige del. Områdets kvaliteter og strandmiljø fremhæves og mulighed for leg og andre aktiviteter på kyststrækningen øges.

Senest opdateret 19-04-2024