Struer KommuneStruer Lydens by
Købstadsjubilæum

Sammen skaber vi det gode liv i Struer

I 2017 er det 100 år siden, at Struer blev udnævnt til Købstad. Dette skal naturligvis fejres. Derfor vil hele året være fyldt med begivenheder, store som små, der vil samle og berige alle byens borgere.

I Struer skaber vi det gode liv sammen, og igen har det vist sig, at samskabelse stadig er en af Struers helt store styrker. Købstadsjubilæets mangeartede begivenheder er blevet til på baggrund af et tæt samarbejde med Struer Kommune og forenings-, handels- og erhvervslivet i Struer. Således vil begivenhederne naturligt være inspireret af byens større indsatsområder som Lydens By, entreprenørskab, teknologi og innovation, samt det attraktive lokalsamfund.

At købstadsjubilæet har til formål at favne alle byens borgere eksemplificeres ved åbningsweekenden. Denne weekend vil være præget af flere begivenheder, som alle har dets særpræg. 

Alt fra 3D lyd- og lysshow, som vil omdanne Rådhuset til et kæmpe lærred og fortælle om Struers historie fra de sidste 100 år, til korværk, danmarkspremiere på undervandskoncerten AquaSonic, udstilling af biler fra de sidste 100 år og afholdelse af ’musikkens dag’. Der vil dermed være rig mulighed for at blive underholdt på mange forskellige måder, allerede fra købstadsjubilæets start.

Nedenstående kan du finde et udsnit af købstadsjubilæets begivenheder. Yderligere vil brochuren ’OPLEVELSER I STRUER 2017’ bliver husstandsomdelt. I brochuren vil det være muligt at orientere sig om de mange begivenheder der løber af stablen i Struer i 2017. Du kan løbende orientere dig om begivenheder på www.struer.dk/detsker

Vi glæder os til at fejre Struers 100 års købstadsjubilæum med jer i hele 2017.

Download

 

 

We Create Magic
We Create Magic

Med Struer Rådhus som kæmpestort biograflærred sætter kunstnergruppen We Create Magic på spektakulær vis Købstadsjubilæet i gang med et særlig produceret og skræddersyet lyd- og lysshow om Struers historie
Dato: 31. marts – 2. april. Sted: Rådhuspladsen, Struer
 

 

AquaSonic
AquaSonic

Undervandskoncerten AquaSonic tager publikum med på en unik og fascinerende opdagelsesfærd ned i dybet på hidtil uudforsket grund. Udstyret med specialdesignede undervandsinstrumenter vil fem musikere og sangere lade sig nedsænke helt under vand i hver deres mandsstore akvarium. Med vandet som med- og modspiller leverer de en audiovisuel live performance og kunstinstallation i ét; fra tyste, varme bølger af velklang til oceanlignende dyb rumlen og dragende melodier af en anden verden. Værket er resultatet af flere års eksperimenter og samarbejde med alt lige fra dedikerede dybhavsdykkere til idérige instrumentbyggere og visionære videnskabsmænd. Det har ført til udviklingen af en række specialfremstillede undervandsinstrumenter og en særlig sangteknik til brug under vand. AquaSonic fik sit internationale gennembrud i Holland i 2016, og er blevet et viralt hit og efterspurgt i hele verden.
Dato: 1. & 2. april. Sted: Folkets Hus i Struer

Læs mere
 

 

Danish Sound Day
Danish Sound Day

I 2017 er det lykkedes Struer Kommune at trække arrangementet Danish Sound Day til Lydens By. Arrangementet er en årlig tilbagevendende konference for innovationsnetværket Dansk Lyd, der er oprettet for at samle, udvikle og fejre den danske lydbranche.
Til Danish Sound Day vil Dansk Lydpris bliver overrakt til ”en person, forening eller virksomhed, der har nytænkt anvendelsen og/eller forståelsen af lyd, eller på anden vis har videreudviklet og dermed bidraget til fastholdelsen af Danmarks position, som førende på området.”
Dato: 18. maj Sted: Folkets Hus i Struer

Læs mere
 

 

Old Boys Landsholdet
Old Boys Landsholdet

Der venter uden tvivl publikum en stor oplevelse, når Old Boys Landsholdet gæster Struer d. 19. maj for at spille mod et udvalgt hold fra Struer. 
Kampen bliver spillet på Struer Idrætspark, og er blevet stablet på benene som følge af et samarbejde mellem Struer Firmaidræt, tidligere pressechef i UEFA Frits Ahlstrøm og Struer Kommune.
Dato: 19. maj Sted: Struer Idrætspark

Billetter bliver sat til salg fra den 18. april 2017, og kan bl.a. købes i Struer Fitness, Bredgade, Energi Park Struer, Park Allé og Ugeavisen Struer, Østergade 7, Kastanjegården. 
Prisen er 75,- kr. børn under 16 år har gratis adgang

 

Struer Tracks
Struer Tracks

Det er ambitionen med Struer Tracks at aktivere, konkretisere og tematisere lyden i Struers byrum og i ubenyttede historiske bygninger. Lokale kompetencer og know-how skal aktiveres i mødet med et kunstnerisk og kreativt miljø. Borgere og besøgende skal i mødet med konkrete værker opleve at være i lydens by. Samtidig skal den lokale fortælling om Struer som Lydens By tematiseres i en såvel konstruktiv som kritisk undersøgelse af hvordan Struer er og har været Lydens By.

Læs mere
 

 

En By Spiller Op
En By Spiller Op

Hvordan lyder det, når næsten 150 sangere, musikere og dirigenter fra DRs kor og orkestre går sammen med borgerne i en af landets mindste kommuner om at skabe fælles, musikalske oplevelser? 
Til juni 2017 byder Struer velkommen til DR SymfoniOrkestret, DR Big Band og DR VokalEnsemblet på én gang. Her vil byens musikliv, borgere og kulturinstitutioner sammen med de professionelle musikere og sangere skabe en uges musikalsk festfyrværkeri med koncerter, aktiviteter og forskellige musikalske overraskelser.
Dato: 12. – 18. jun

Billetter: 
DR VokalEnsemblet - 14. juni, kl. 19.30, Struer Kirke
DR SymfoniOrkester - 15. juni, kl. 19.30, Struer Statsgymnasium
DR Big Band ft. Sinne Egg - Guld fra arkivet - 16. juni, kl. 20.00, Folkets Hus

 

 

Charity Golf Challenge
Charity Golf Challenge

En 18-hullers turnering i Struer Golfklub, hvor en stor skare af berømtheder deltager, heriblandt: Frank Arnesen, Klaus Berggren, Lars Christiansen, Peter Grønborg, Jesper Grønkjær, Ulrik Wilbek og Flemming ’Don Ø’ Østergaard. 
Hele overskuddet fra arrangementet går til velgørenhed for børn: Børnecancerfonden, Red Barnet og Broen Struer (en forening, der hjælper udsatte børn til at aktivt fritidsliv).
Dato: 7. juni Sted: Struer Golfklub

Læs mere
 

 

Struer Racing Festival
Struer Racing Festival

En dag, hvor alle sanser vil blive udfordret af flotte racerbiler, duften af brændt gummi og benzin fra gokart-banen, foruden lyden af potente sportsvogne, der giver gas på highspeed-banen.
Dato: 1. juli. Sted: Struer Havn
 

 

SANS fødevarefestival
SANS fødevarefestival

Oplev Nordvestjyllands største fødevaremarked med 10.000 besøgende - et marked for alle sanser med markedsstemning med fødevarer.  
Dato: 12. august
 

 

DM i mountainbike
DM i mountainbike

Det bliver et BRAG af en cykelweekend, da Klosterheden også skal danne ramme for DM i MTB Marathon 2017, søndag d. 3. september
Et godt samarbejde mellem Lemvig Cykelklub, Struer Cykelklub, Struer Kommune og Danmarks Cykle Union har nu resulteret i, at DM kommer til at ligge sammen med Klosterheden MTB Marathon.
DM køres om søndagen og som optakt, køres der lørdag Klosterheden MTB Marathon, som er et motionsløb hvor alle kan køre med.
Dato: 2. & 3. september Sted: Kolsterheden

Læs mere

 

Run To The Beat
Run To The Beat

Afholdt første gang i 2015 med ca. 3500 deltagere og I 2016 med ca. 2500 deltagere.
Dato: 2. september Sted: Struer og Bremdal

Læs mere

 

HUman NAture (HuNa)

Teater Katapult i Aarhus samarbejder med Struer Museum, Apollon biograf og Struer Kommune/Lydens By om et teaterstykke, hvor der eksperimenteres med den naturlige lyd bl.a. ved at opleve lyden gennem høretelefoner. I forestillingen indgår lydoptagelser fra naturen omkring Struer . Kan opleves i Struer i september 2017.

Læs mere

Hug en hæl og klip en tå
Hug en hæl og klip en tå - GROW OP!

Operaen i Midtens står sammen med blandt andre Den Jyske Opera bag festivalen GrowOP!, der er udvalgt som strategisk projekt under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
'Hug en hæl og klip en tå' er en forestilling for børn, med musik fra Rossinis Askepot og historien derfra er der skabt en helt ny forestilling uden at skele til konventioner eller traditioner. Temaer som søslendejalousi, ensomhed og mobning spindes ind i en både rørende og morsom historie med musikken som bærende element. Forestillingen af d. 21. november i Folkets Hus - køb billetter her.

KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Postbox 19
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
F: 9684 8109
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00