Struer KommuneStruer Lydens by

Struers Europæiske Kulturhovedstadsprojekt:

Struer – Lydens By

Struer Kommune har valgt at arbejde bevidst med projekt Struer Lydens By som det lokale bidrag til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Læs mere om det overordnede projekt her.

Struer Kommune har støttet det Europæiske Kulturhovedstadsprojekt med godt 400.000 kroner og har fået 1.500.000 kroner tilbage til medfinansiering af aktiviteter under Struer Lydens By-projektet.

Samarbejdet bidrager således til mange aktiviteter i Struer Kommune. F.eks. etablering af den internationale festival Struer Tracks om urban lydkunst, det årlige lydmotionsløb Run to the Beat, lydformidling af særlige steder, samt LydUniverset på Struer Museum, hvor de besøgende kan sanse og lære ved hjælp af lyd.

Projekt Lydens By er etableret i 2013 og skal bidrage til en realisering af Struer Kommunes vækstpotentiale og styrkepositioner. Lydens By giver Struer Kommune en unik position ved at vi ’putter’ lyd i ind sprækkerne af velfærden, lokalsamfundet og oplevelserne i området. Det giver omverdenen en god grund til netop at lytte til Struer, og det skaber en platform for kulturelle tiltag i Kulturhovedstadsåret.

Vi ses til arrangementer, der giver genlyd, i Struer Kommune i 2017.  

 

 

Lyduniverset
Lyduniverset

Et lydeksperimentarium på Struer Museum, der sætter fokus på leg og læring ud fra en akustikers arbejde med lyd. Officiel åbning var d. 1. december 2016.

Læs mere

 

Run to the Beat
Run to the Beat

Afholdt i 2015 med ca. 3500 deltagere og I 2016 med ca. 2500 deltagere.
Afholdes også i 2017 den. 2. september.

Læs mere

 

Struer Tracks Urban Sound Art Festival
Struer Tracks Urban Sound Art Festival

Lydfestival med international tilsnit. Afholdes for første gang I juni 2017

Det er ambitionen med Struer Tracks at aktivere, konkretisere og tematisere lyden i Struers byrum og i ubenyttede historiske bygninger. Lokale kompetencer og know-how skal aktiveres i mødet med et kunstnerisk og kreativt miljø. Borgere og besøgende skal i mødet med konkrete værker opleve at være i lydens by. Samtidig skal den lokale fortælling om Struer som lydens by tematiseres i en såvel konstruktiv som kritisk undersøgelse af hvordan Struer er og har været lydens by.

Læs mere

 

Øvrige Aarhus 2017 Europæisk Kulturhovedstadsprojekter Struer Kommune og Kulturinstitutioner er involveret i

 

AquaSonic
AquaSonic

En undervandskoncert i kæmpe bassiner af musikkompagniet Between Music. Koncerten spilles også som en del af Struers 100 års Købstadsjubilæum den 1. april 2017 og igen den 2. april 2017.

Læs mere

 

Bæredygtig Energi til Livet

Nytænkning og iværksætteri bruges til at fremme netværk og samarbejde mellem skoler og det omgivende samfund. Børn og unge skaber i skoleregi innovative løsninger på konkrete problemstillinger, der er formuleret af erhvervsvirksomheder, foreninger og kulturinstitutioner. Struer Kommune har haft tre deltagende skoler + gymnasiet. Afsluttende event afholdes slut april- start maj, som en del af Kulturfestivalen Off Road.

Læs mere

 

Demokratistafetten
Demokratistafetten

Struer Bibliotek og Struer Ungdomsskole deltog i 2016 og også i april 2017 i dette projekt, der har fokus på unge og demokrati.

Læs mere

 

Den Store Træviolin
Den Store Træviolin

Den Store Violin er søsat af RETHINK Folk Music 2017, og violinen har med stor succes været installeret på Dokk1 i Aarhus i nogle måneder og andre steder i regionen.
Den store træviolin vil være i Infocenter Struer hele februar måned og i Midtpunktet Thyholm i hele marts måned. 

Læs mere

 

En By Spiller Op
En By Spiller Op

Hvordan lyder det, når næsten 150 sangere, musikere og dirigenter fra DRs kor og orkestre går sammen med borgerne i en af landets mindste kommuner om at skabe fælles, musikalske oplevelser? 
Til juni 2017 byder Struer velkommen til DR SymfoniOrkestret, DR Big Band og DR VokalEnsemblet på én gang. Her vil byens musikliv, borgere og kulturinstitutioner sammen med de professionelle musikere og sangere skabe en uges musikalsk festfyrværkeri med koncerter, aktiviteter og forskellige musikalske overraskelser.

Læs mere

 

Human Nature (HuNa)
HUman NAture (HuNa)

Teater Katapult i Aarhus samarbejder med Struer Museum, Apollon biograf og Struer Kommune/Lydens By om et teaterstykke, hvor der eksperimenteres med den naturlige lyd bl.a. ved at opleve lyden gennem høretelefoner. I forestillingen indgår lydoptagelser fra naturen omkring Struer . Kan opleves i Struer i september 2017.

Læs mere

 

Meetings
Meetings

En video- og performancekunstfestival, der finder sted i 1.-10. september 2017. ET4U – en kunstnergruppe fra Lemvig er tovholder, Struer Museum er vores lokale repræsentant. Udenlandske kunstnere fortolker lokale historier og optager videoer, der afspilles på museerne i juni 2017 i forbindelse med OFF ROAD projektet Time, Site & Lore. I september er kunstnerne tilstede på lokaliteterne. 

Læs mere

 

På sporet af Vestjyllands glemte herregårde

Dansk Center for Herregårdsforskning invitere sammen med en række vestjyske museer på en todages bustur til landsdelens kendte og mindre kendte herregårde 11.-12. maj. Struer Kommune har bistået med videreformidling.
I Struer Kommune besøges Hindsels på Thyholm og Ausumgaard ved Hjerm. Den vestjyske herregårdstur arrangeres som del af projektet ’Herregården – en europæisk historie’, der er del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Læs mere

 

Rethink Museums - At rejse gennem tid og sted
Rethink Museums - At rejse gennem tid og sted

”At rejse gennem tid og sted” med tog og oplev en sanselig fortælling i toget om de skjulte historiske begivenheder, der har fundet sted i landskabet lige uden for vinduet. En omsluttende lydkulisse og pirrende tekster, bringer landskabets skjulte historier om vores fælles kulturarv til live på togrejsen. Museernes Videncenter for Digital Formidling er tovholder. Struer Museum er vores lokale repræsentant. Aarhus-Struer fire gang i juli måned 2017.

Læs mere

 

Seahorses – Myter og halmballer
Seahorses – Myter og halmballer

Landsbylaboratoriet i Idom/Raasted er tovholder. Struer kommune bistår med hjælp til offentlige instanser og formidling. Projektet indeholder teaterforestilling med heste og halmballer, workshops og sang – alt sammen på havnen i Struer til december 2017.

Læs mere

 

The Overheard
The Overheard

Lydskulptur Wind & Water af Frode Gundorf Nielsen i forbindelse med Struers egen Lydskulpturfestival d. 2. juni 2017 og permanent. (se også Struer Tracks). 

Læs mere

 

THE SAME FOR EVERYONE
THE SAME FOR EVERYONE

Den anerkendte skotske kunstner Nathan Coley har skabt en række lysende værker, der som mystiske lysmanifestationer binder regionen sammen fra øst til vest. Værkernes placering er udvalgt af kunstneren selv på grund af deres særlige betydning og kontekst. Kunstinstallationen THE SAME FOR EVERYONE vil være i Struer i hele 2017.

Læs mere

 

Unfinished Symphony #4
Unfinished Symphony #4

Lydudstilling ”Unfinished Symphony #4” på Gimsinghoved Kunst og Kulturcenter, marts-juni.

Læs mere

 

Aarhus 2017
KONTAKT INFORMATION
Struer Kommune
Postbox 19
Østergade 11-15
7600 Struer
CVR: 29189951
T: 9684 8484
F: 9684 8109
struer@struer.dk
sikkerpost@struer.dk

ÅBNINGSTIDER

Mandag   kl: 10:00 - 15:00
Tirsdag   kl: 10:00 - 15:00
Onsdag   kl: 10:00 - 15:00
Torsdag   kl: 10:00 - 17:00
Fredag   kl: 10:00 - 12:00

 

DEN DIGITALE HOTLINE

TELEFONTIDER  
Mandag - torsdag kl. 08.00 - 20.00
Fredag kl. 08.00 - 16.00
Lørdag lukket
Søndag kl. 16.00 - 20.00